Geen Covid-infecties door rijexamens, vindt RSA

Geen Covid-infecties door rijexamens, vindt RSA

De Irish Examiner meldde deze week dat meer dan 100.000 leerling-chauffeurs wachten op hun tests.

 

Geen enkel geval van bevestigde Covid-19-infectie als gevolg van een rijexamen is tot dusver geregistreerd door de Road Safety Authority (RSA).

 

Het detail is vervat in een onderzoek naar mogelijke overdracht van coronavirus tijdens rijexamens, waaruit bleek dat in een grote auto het ideale scenario voor risicovermindering was om alle vier de ramen gedeeltelijk open te hebben en de achterruiten iets verder dan de voorkant open te laten. Leren auto theorie kan online.

 

 

De Irish Examiner meldde deze week dat meer dan 100.000 leerling-chauffeurs wachten op hun tests.

 

Momenteel komen alleen essentiële werknemers in aanmerking voor een rijexamen, en van de 101.352 mensen die op een test wachten, zijn er slechts 5.434 ingepland.

 

De studie zei ook dat het hebben van drie mensen in een kleinere auto – zelfs met voorramen die allebei ongeveer 3,5 inch zijn verlaagd – geen geschikte regeling was voor een rijexamen.

 

Luchtwisselingen per uur

 

In het onderzoek werd gekeken naar wat werd beschreven als “luchtverversingen per uur” – waarvan werd gezegd dat het werd beïnvloed door de autosnelheid, ventilatie-instellingen en raamopeningen.

 

Het zei dat een auto, wanneer hij stilstaat met alle ramen gesloten en uitgeblazen, een luchtverversing per uur had, meestal minder dan één uur.

 

Als u echter één raam van de auto volledig opent terwijl deze stilstaat, kan het aantal luchtverversingen per uur toenemen tot 6,5.

 

Volgens het rapport moet het zitten in een stilstaand voertuig tot een minimum worden beperkt en dat gedurende perioden die waarschijnlijk langer dan een minuut stilstaan, alle ramen “volledig moeten zijn, zo niet substantieel geopend”. Theorie examen oefenen is online mogelijk.

De beweging van het voertuig verbeterde de ventilatie aanzienlijk en bij snelheden van meer dan 32 km / u – zelfs het openen van een enkel raam met 3 inch zou het aantal luchtverversingen met acht tot zestien keer kunnen verhogen.

 

Grote auto versus kleine auto

 

Het RSA-team testte ook de luchtstroom in twee soorten auto’s tijdens testomstandigheden, de eerste met BMW5-serie voertuigen en de tweede een tweedeurs Fiat 500 Abarth.

 

In een auto van het BMW-type zeiden ze dat het ideale scenario was om beide voorruiten open te hebben tussen 2,25 inch en 2,5 inch, met de achterruiten naar beneden tussen 3,25 inch en 3,5 inch.

 

Het zei dat dit de meest uitgebalanceerde omstandigheden creëerde om ventilatie mogelijk te maken en tegelijkertijd problemen met autorijden en communicatie in de auto te vermijden.

 

Voor de kleinere tweedeurs auto zeiden ze dat het tijdens het rijden de beste instelling was om beide voorruiten tussen 3,35 inch en 3,5 inch open te hebben.

 

In het officiële rapport staat: “Bij de proefrit werd ook geconcludeerd dat een kleinere auto met een beduidend kleiner interieur passagierscompartiment, met slechts twee raamopeningen, niet geschikt was voor driepersoonsbezetting [tijdens een rijexamen].”

 

Wat is uw mening over deze kwestie?

 

Het richtsnoer zei dat het doel was om veiligheidssystemen op te zetten die praktisch bruikbaar waren en dat er overleg had plaatsgevonden met RSA-personeel.

 

Het zei dat het agentschap periodiek de effectiviteit van zijn risicocontroles moet blijven beoordelen op basis van het laatste advies van de overheid en wetenschappelijke literatuur.

 

Het rapport zei ook dat auto’s indien mogelijk “pre-entry-ventilatie” moeten krijgen voordat de bestuurder test met deuren die twee tot drie minuten open blijven voordat ze instappen.

 

RSA-woordvoerder Brian Farrell zei dat de onafhankelijke beoordeling eind vorig jaar was uitgevoerd om het bureau te helpen bij het leveren van tests op een manier die zoveel mogelijk risico’s vermeed.

 

Hij zei: “De externe beoordeling gaf RSA aanvullende zekerheid dat ons personeel en publiek veilig zouden blijven bij het uitvoeren van tests en het bewijs blijft tot op heden het feit ondersteunen dat dit het geval is.

 

“Tot op heden zijn er geen gevallen van overdracht tussen een lid van het publiek en onze medewerkers gemeld. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan het werk van al onze medewerkers om ervoor te zorgen dat ze zich houden aan de preventieve maatregelen die we hebben getroffen, evenals aan het publiek dat zich houdt aan onze Covid-protocollen bij hun presentatie voor de test. ”

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *